fbpx

6 Nøkkeltips til Fremgang: Episode 3 – Bli en god løper

Mange av de som begynner med løpingen sin kan ha litt utfordringer med å få fremgang over tid. Nå har vi tatt tak i dette, og har laget en videoføljetong i 6 deler der vi tar for oss 6 nøkkeltips til hvordan du får fremgang med løpingen din i et mer langsiktig perspektiv.

Intern annonse:

Trenings-program inkl. online PT

Andreas Gossner Løpetrening

Episode 3 Hvordan bli en god løper?

Vår anbefaling er å ha to tanker i hodet samtidig. Det å både vite hvor du vil – men også vite hvor du er formmessig idag! Dette er viktig begge deler da vi må balansere treningen mot målet. Årsaken er at man bør passe på å ikke øke belastningen for mye – verken på mengde eller på hastigheter når du løper fort. Nøkkelen er kontroll.

Start med å sette deg et langsiktig mål – hva ønsker du å sikte deg inn mot neste år? Forsøk så å visualisere deg selv om et år, hva har du lyst å få til? På hvilken distanse? Har du gjort det? Så bra, da har du satt deg et mål og det skal du nå jobbe mot.

Veien mot målet er en god og realistisk plan

La oss raskt starte med å avdekke hvor du bør være idag for å nå målet ditt om 1 år. Se for deg distansen og tiden du ønsker å nå om et år. Se for deg at du jubler og er meget fornøyd med å klare det målet du satt deg. Men, gå 2-3mnd bakover i tid før måloppnåelse – tenk litt på hvor du er i treningsplanen din da. Ta et par skritt til bakover å gjør dette frem til du havner der du er idag. Nå kan du ganske greit finne ut om målet du har satt deg er altfor hårete eller om det faktisk er noe du kan strekke deg etter å klare og oppnå.

Måloppnåelse er en av flere måter å bli en god løper på. Du har da mestret det å sette seg riktige mål, du har trent strukturert mot målet og du har klart målet ditt. Fortsett med å jobbe på samme målbevisste måte videre – så blir du enda litt bedre.

Morsomt å gjøre jobben når du klarer det

Det å bli en god løper handler om å vite hva du skal jobbe med, finne ut hvilket nivå du har idag. Så sette seg et mål som er realistisk, men allikevel noe å strekke seg etter. Husk at hodet er raskere til å sette seg mål enn kroppen klarer å levere da. Sagt på en annen måte, å ta for store steg fra et år til et annet år kan øke risiko for skader.

En sparringspartner har flere fordeler

Hos oss i Løpetrening.no er vi tydelige på at et strukturert treningsprogram trolig ikke er nok, du bør ha en å sparre med underveis. En som kan fange opp når det er på tide å ta foten av gasspedalen eller når du bør få beskjed om å kle på deg mer klær å komme deg over dørstokken! Vi tilbyr derfor nivåtilpassede treningsprogram som inkluderer en fast PT som følger deg opp online.

Intern annonse:

USIKKER PÅ HVILKET TRENINGSPROGRAM SOM PASSER DEG?
Andreas Gossner - Løpetrening.no


Ta vår gratis selv-test her - der du svarer på noen enkle spørsmål. En av våre PT'er svarer deg pr mail med forslag til det treningsprogrammet som passer deg og ditt nivå!

hvordan bli en god løper - løpetrening

[thrive_leads id=’65923′]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *