fbpx

6 ulike økter på tredemølla for deg som føler deg som nybegynner eller er helt i starten av en treningsperiode.

Du velger selv hvilken av de 6 ulike øktene du går løs på når du står klar på mølla. Vi anbefaler likevel å prøve ut alle de ulike øktene. Hver og en økt beskrives i detalj.

Faktaboks om treningspakken

6 ulike økter og varianter – velg hvilken økt som passer for deg i dag eller denne treningsuken. Kanskje finner du en favoritt-økt som passer nettopp deg.

6 varianter / økter

  • Variant 1: Morsomme intervaller
  • Variant 2; Korte intervaller
  • Variant 3; Klassiske intervaller
  • Variant 4; To minutters intervaller
  • Variant 5; Rolige og kontrollerte intervaller
  • Variant 6; To gode drag

Husk; les godt gjennom den utfyllende informasjonen for hver av øktene lenger ned / når du får tilgang til alle øktene. Det er viktig å gjennomføre øktene fra A til Å på riktig måte for nettopp deg og din form / ditt nivå. Innunder hver økt finner du informasjon om type oppvarming, styring av intensiteten du skal holde i de ulike delene av økta, samt annen og utfyllende informasjon som er relevant for de ulike øktene.

Alle de 6 tredemølleøktene/variantene du får oppskriften på her har varighet på mellom 30 og 40 minutter inkludert oppvarming, intervalløkten og en rolig avslutning/cooldown.

Dette er mølleøkter for nybegynnere

Du vil nå lære å få opplevelsen av hva behagelige intervaller på en tredemølle skal føles som. Vi har oppskriften, du forsøker å utføre øktene. På sikt vil det gå bedre og bedre, og i starten vil du nok bli overrasket over at det ikke er veldig raske intervaller du skal gjennomføre.

Hos Løpetrening.no er vi opptatt av å trene med overskudd, kontroll og at det er morsomt. Da er sjansen stor for at du vil møte opp på nytt, og dermed starte din reise mot god trenings-kontinuitet. Dermed oppnår du i pose og sekk, du får et helseutbytte og du trives med din løpetrening på tredemølla.

Hvem passer disse øktene for og hva er målet?

Treningsøktene passer for deg som skal bruke tredemølle som sted å utføre dine intervaller. Nivået er lagt for deg som enten løper en gang eller to i måneden eller akkurat skal starte med å løpe.

Øktene styres etter rolig gå fart, rask gange og løping på lav fart. Selve hastigheten er ulik fra person til person, og vi har lagt opp intensitet som styringsverktøy.

Lav fart – dette er rolig og du puster lett og går raskt uten at pulsen fyker i vei.
Flyt fart – dette er jogging/løping der du fortsatt kan prate noe men merker at pulsen beveger seg vekk fra rolig.
Tempo – dette er en fart du opplever som rask og du puster en god del.
Cooldown – dette er en intensitet vi alltid refererer til når du skal avslutte en løpetrening. Følelsen er avslappende og du går raskt eller jogger i gå-farten din.

Når skal øktene utføres?

Vi anbefaler å utføre øktene på faste dager hver uke. Mandag er en fin dag å starte treningsuken på, da får du en boost for resten av uken. Når du er helt i startgropen så kan noen få løpeturer hver uke er fornuftig plan. Mandag og lørdag er gode dager. Sett av tid i din kalender til øktene og start å forberede deg mentalt dagen før du skal på løpetrening. Årsaken til god planlegging og mental forberedelse handler om å spille deg selv god, bygge gode rutiner og få på plass en god vane.

Hver økt består av tre deler; oppvarming, hovedøkt og cooldown

  • Oppvarmingsdelen av økten; Vi mener det er smart med oppvarming av flere årsaker – blant annet ved at du sender signaler til kroppen om at du nå skal gjøre deg klar til en treningsøkt.
  • Oppvarming handler om å starte forsiktig slik at hele kroppen – fysisk og mentalt – gjør seg klar for å trene. Når vi trener så bryter vi ned kroppen, og i løpet av blant annet natten så sørger kroppen for å selv reparere det som brytes ned. Dermed våkner du altså dagen etter i bedre form enn du var før du trente. Fra en dag til en annen vil du neppe oppleve at du har blitt bedre, men det har du altså.
  • Hoveddelen av økten – selve intervallene; I denne delen av treningsøkten din skal du ta i litt mer. Vi skal puste mer og vi skal ta i litt. Vi ønsker å levere mølleøkter til deg som inneholder variasjon og gjerne økter som gjør at du må sette deg litt inn i hvordan du skal gjennomføre økten. Du må tenke litt og planlegge litt på forhånd før intervalløkene. Det øker mestringsfølelsen og er også mer morsomt underveis og etter at økten er gjennomført.
  • Cooldown; Ordet er engelsk og kan innen løping beskrives som å roe ned, men samtidig sette i gang blodomløpet igjen etter en treningsøkt der du har hatt litt høyere intensitet enn kun rolig jogg/gange. Normalt er slutten på en treningsøkt kalt cooldown, eller avslutning/nedjogg, og har kort varighet og skal løpes/gås veldig rolig.

Mølleøkt – variant 1

40 minutter varighet totalt

  • Oppvarming 10 minutter.
  • Hovedøkten 22 minutter.
  • Cooldown 8 minutter.
  • Totalt 40 minutters inkludert pauser.

Treningsøkten passer for;

Denne mølleøkten skal kjøres på en behagelig men avsluttes på en miks mellom behagelig og anstrengende måte. Det er de siste minuttene som blir en miks mellom anstrengende og behagelig.

Oppvarming

  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…
  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…
  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…

Hovedøkten

  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…
  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…
  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…

Anstrengelse og intensitet;

Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…

Cooldown

  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…
  • Beskrivelse vises etter at du har kjøpt pakken…

Intervalløkt 2-6

Beskrivelser vises etter at du har kjøpt pakken….