
Fotograf; Erlend Gjertsen. Hva er ditt drømmemål?
Går du med en tanke om å nå et bestemt mål? Ønsker du løpe halvmaraton eller 10km på en bestemt tid - hva er drømmemålet ditt?
Når du når drømmemålet; den følelsen og opplevelsen - helt ubeskrivelig
Hvordan kan de aller fleste få til dette på egenhånd? Å nå drømmemålet? Oppskriften på hvordan tenke langsiktig og deretter trene seg opp til å løpe halvmaraton, eller en av de andre klassiske distansene, den oppskriften får du av oss.
Det finnes fler veier til Rom når det gjelder trening. Å skulle nå drømmemålet ditt krever en plan, en struktur og et program. Hos Løpetrening.no har vi godt strukturerte treningsprogram inkludert veiledning fra PT for å gjøre veien mot målet sammen med deg.
Er du nybegynner eller godt trent?
Nå skal ikke nødvendigvis alle løpe like mye og bli like god som Jakob Ingebrigtsen og hans brødre Filip og Henrik. Det har de siste årene vokst frem en løpebølge i Norge – tidspunktet for å starte reisen mot drømmemålet er perfekt. Ledet av din egen PT.

Hvordan nå drømmemålet. Fotograf; Erlend Gjertsen.
Vi anbefaler 7 enkle tips (superenkle men virkningsfulle)
Se for deg dette før du leser videre;
- Du løper mellom 15 og 60 minutter på løpeturen din
- Du løper saktere enn du alltid har trodd
- Du løper stort sett kortere distanser enn normalt
- Du løper litt oftere
- Du blir sjeldent sliten
- Du er ferdig med turen før du er klar over det
- Du slår om til rask gange i oppoverbakker
Du skal altså ikke trene så hardt, og du skal ikke ta i så mye at du opplever blodsmaken på trening. Enkelte økter skal selvsagt være tøffe, men det skal være kontrollert og gjerne bare 1 gang per uke. Underveis i økta lar du tankene slippe fri fra stress og mas og tjas – få i deg noe av den ‘beryktede’ friske luften.
Tenk at 80% av din trening skal foregå mens du kan føre en samtale uten at pulsen går noe særlig opp. Resten av tiden du trener kan du øke intensiteten - gjerne opp til rett under eller i nærheten av din terskelpuls.
Med langsiktighet i din trening vil du ha stor sjanse for å nå drømmemålet ditt! Det starter med å finne-ditt-nivå per idag - og her gir vi deg en anbefaling på hvilket treningsprogram som passer å starte med idag.
Trening og vaner
De aller fleste er klar over at man trenger å spise mer enn 2-3 ganger per uke. Sånn er det også med løping. Det du gjør ofte blir du god til. Du bør altså spre både belastning og innsats utover hele uken. 1 treningsøkt i uken er noe knapt. Kanskje enkelte ikke er klar over dette? Legg heller inn korte og lette økter 3-5 ganger pr uke.
Vi deler gjerne av våre erfaringer – både fra våre medlemmer og fra vår egne opplevelser. Selv korte joggeturer på 10-15 minutter er en viktig del av treningen.
Enda et bilde fra mat- og kostholds verden; de fleste er klar over at brokkoli er svært bra for kroppen din. Det er sundt ikke, sant... Men det er altså ingen som bare spiser brokkoli til alle måltider. Et eksempel som er satt på spissen, men det er ofte slik man får frem gode poeng. Variasjon, spredning og ikke så lange økter er nøkkelen også med løpetrening.
Hva er bra med så korte joggeturer som 10 - 15minutter?
For det første blir du god på det du gjør ofte. Et annet poeng er at etter en periode med lette og korte løpeturer så ønsker de fleste å ‘komme seg et skritt videre’. Grunnlaget du legger ned de første ukene ved å løpe kort, rolig og hyppig får du igjen for ganske raskt. Du opparbeider deg gode rutiner og treningsvaner. Kroppen og beina er klare for å øke belastningen.Forsiktig økning i mengden
Start med å legge på ca 10-15% per uke – enten om du måler i antall minutter totalt, eller om du er glad i å måle i antall km totalt per uke. De opplevelsene du får etter 8-12 uker er enorme – det er endorfiner og det er overskudd. Men, det er et men, vi anbefaler å starte forsiktig. Spesielt hvis det idag trenes lite strukturert.Er du klar?
Ønsker du å få mer veiledning? Er du på et nivå over nybegynner – kanskje er du godt trent og ønsker mer fremgang? Vi har nivåtilpassede treningsprogram for alle nivåer, og alle distanser. Samtlige av våre medlemmer har en personlig online PT tilgjengelig – Din PT bruker du til å sparre med, eller stille spørsmål når du er usikker.
Finn Ditt Nivå - her kan du svar på noen få spørsmål, deretter får du en mail med anbefalt treningsprogram.
Les mer om våre treningsprogram her.