fbpx

Oppsummering TO500

Oppsummering av forsøket / stuntet: løpe Trondheim-Oslo. Skader satte en stopper etter 130 kilometers løping.

​Oppsummering TO500

​Skader satte en stopper etter 130km..

#TO500 - her fra etappe 2..
Andreas satte som mål å løpe fra Trondheim til Oslo. Han ble utsatt for en nesten-ulykke med et vogntog på etappe 1, og på etappe 2 (etter samlet 130km på veien) måtte han kaste inn håndklet pga skade.

​Det var en test. ​Et stunt. Andreas har løpt en rekke ultra-løp i inn- og utland. Men ca 100km pr dag - 5 dager på rad; det var noe helt nytt. Her oppsummerer vi (Andreas selv) og Marcus (følgebil) noe av det vi opplevde og erfarte underveis.

​Bil fra Oslo til Trondheim / Planlegging

Andreas:
Etter ca 8 timer i bil, der stopp for å se på traséen, spise og generelt betrakte hva jeg dagen etter skulle løpe - det var interessant. Avstanden virket dog mye lengre enn da jeg tok en relativt rask beslutning om å 'stunt-løpe' Trondheim til Oslo tilbake i juni. Lite viste jeg om hva som ventet....

​Egentlig ble det ikke planlagt noe annet enn at hva som helst i prinsippet kunne inntreffe underveis.. Dagsetappene var lagt opp på forhånd, følgebil med forsyninger mv.  
​Kanskje ga jeg ikke oppgaven den seriøsitet som den krevde. Men, i mine tanker var dette uansett mer et forsøk på å se om dette var mulig å gjennomføre på 'bare normalt ultra-treningsgrunnlag'. Det er som regel pluss minus 100-140km per uke. Jeg la også inn 2 ekstra lange langturer (a hhv 70km og 50km) ​i forkant som gikk "så der". 

TO500 - på vei mot Trondheim

​På vei mot Trondheim 6.august - dagen før start...

Dag/Etappe 1: Dele veien med trailere...

Andreas:
Å dele veien mellom harde og myke trafikanter er generelt og vanligvis bare fryd og gammen. Vanligvis finnes både gangsti, sykkelfelt - flere steder er det veiskuldre som er ekstra brede og gjør det problemfritt å løpe langs veier hvor man deler veien med resten av trafikken. Etter ca 40-50 kilometer på etappe 1 var det ikke lenger mulig.

Starten:  Forsåvidt helt ok å starte med å skravle på NRK Trøndelag - de var veldig gira. Ble intervjuet av mannen som i sin tid fulgte Torleif Rekkebo da han i 1989 ​løp distansen på 3 døgn og 8 timer. Noe som jeg på ingen måte ønsket å konkurrere med. 
Trøbbel:
  Etter at de første 40-45km egentlig gikk fint, bortsett fra at jeg overraskende ble mer preget av varmen ut av Trondheim (økte med 8-10 grader fra det normale) enn jeg pleier.
Et par partier på noen kilometer, der autovernet var blottet rett ned i den hvite veilinjen - havnet jeg bokstavelig talt på sidelinjen og tapte kampen mot noen trailere. Jeg så meg nødt til å hoppe over autovernet og fikk meg både noen fysiske og psykiske smeller. Jaja. Sånn måtte det være - b​ortsett fra at jeg ​slo opp en tidligere skade og ble da preget av den. Dag 1 endte etter ca 70km, og ikke der jeg ønsket...

Dag 1 / Etappe 1
Etter et litt for høyt termpo i betydelig varmere vær enn forventet ble det tyngre og tyngre utover på etappe 1. Og mer trøbbel var i vente på smale veier oppover i fjell-stigningene..

Dag 2 / Etappe 2

Marcus:
Andreas slo opp en skade på etappe 1 da han nesten ble påkjørt av et vogntog og måtte hoppe over autovernet etter omlag 57 kilometer. Dramatisk! Der og da så det mørkt ut. Etter hvert måtte han også innse at helsa og sikkerheten kommer først. 

Det var derfor med skrekkblandet fryd at han i det hele tatt startet etappe 2. Det var enkelt å se på "steget" at han var preget av skaden. Men han fortsatte likevel. Etter ca 25 kilometer med jevn stigning fra start i Oppdal - i regn og sur vind - så det ikke veldig lyst ut. Optimismen var likevel til en viss grad tilbake etter ca 35-40 kilometer, da han fikk følge av Tor Idar Lillekroken. 

Etterhvert var det synlig for både meg (og sannsynligvis alle forbipasserende) at her var det en løper med beinhard vilje, men som sleit FOR mye med skadetrøbbel. Løpssteget/stilen var ganske langt unna det "optimale"...

Etter samlet 130 kilometer på snaue 1,5 døgn var det slutt. Dessverre. Skaden satte en stopper. En riktig beslutning. På vei hjem i bilen kjørte vi det som skulle vært senere partier (deler av etappene) som også hadde vært direkte farlig å løpe på i tospann med trailere og annen trafikk. Det ble med stuntet. Men det var lærerikt, morsomt - og kjempegøy at såpass mange fulgte med på "reisen". 

Takk til alle (fra begge to!) 😉

Dag 2 / Etappe ​2
​​Skadetrøbbelet satte en stopper for TO500. Her 1-2 timer før Andreas måtte bryte. 

​Veien videre

For oss som jobber i Løpetrening.no venter nå noen spennende uker da mange av våre ​medlemmer har fulgt treningsprogram mot flere mosjonsløp som Oslo Maraton, Trondheim Maraton, Drammensmaraton, SkiLøpet etc. - og de skal se om de kan nå de treningsmålene de har satt seg. Vi gleder oss over å få være med på reisen deres frem mot målet!

Online-PT gjennom vinteren - vinter-treningsprogram

Videre går vi i gang med å lage treningsprogram mange allerede har sagt at de ønsker ​å følge gjennom høsten og vinteren. En periode det kanskje er ekstra gunstig å følge et oppsatt treningsprogram man selv har tro på - og dermed får oppfølging gjennom hele den litt tyngre vinterperioden. Vi regner med å lansere våre vinter-treningsprogram (grunntrening) ​med online PT-oppfølging ila medio/sent september. Vi gleder oss! 

​Overraskende mange som er glad i løping har tatt kontakt med oss, og følger idag treningsprogram der man får utførlig beskrevet hver eneste treningsøkt. Hensikt, tidsestimat og hvordan utføre treningsøkten - alt får man informasjon om i programmet. Justering av program og ​tilpassede treningsuker mtp løp underveis - her sparrer man med sin egen personlige Online-PT under hele programmet. 🙂

Skreddersøm for de som krever det lille ekstra

Ja, vi leverer selvsagt det også. Stiller noen oss spørsmål om løping så har vi stort sett ofte svaret. Mange av tilbakemeldingene fra våre medlemmer forteller oss at vi sågar leverer over gjennomsnitt gode svar og tilbameldinger når de daglig stiller spørsmål om skader, hva 80/20 regelen er godt for eller om de kan ta en pause i programmet sitt. Vil du lese mer om våre ulike skreddersydde treningsprogram (individuelt utarbeidet spesielt for deg)? Les mer her. 

Finn Ditt Nivå

Mange er usikre på hvor de står løpsmessig - og da er det greit å få en anbefaling på hvilket program man kan velge å starte med. Her hjelper vi deg selvsagt på vei gjennom "Finn Ditt Nivå". Alle starter med å sende inn svar på noen forhåndsdefinerte spørsmål fra oss - og så dukker tips og anbefalinger fra enten Andreas eller en av våre PT'er opp ​i mailboxen din stort sett kort tid etterpå.

Prosessen med å lese seg opp på våre treningsprogram, velge riktig distanse og nivå (5km, 10km, 21km​, 42km eller skreddersøm) går raskt - og så - så kan vi ønske deg velkommen som vårt nye medlem. 🙂 

Inspirasjon - kundehistorier - nøkkeløkter og annen underholdning ----> Følger du oss på facebook, instagram eller her på vår nettside så byr vi på alle de bærene vi kan. ​Vi over 10 års erfaring og kan alltid produsere det du trenger og det du drar nytte av! 

Vi gleder oss til tiden som kommer! 🙂