fbpx

Slik kan du forebygge skader når du løper

Skadefri løping gir kontinuitet i løpetreningen din

Det er ikke helt unormalt å kjenne på småvondter, småskader og belastningsskader når du trener løping. Alle som har drevet med løping en stund vil kjenne på at det kan være litt vondt rundt hofta, at det knirker i knærne eller at fotbuen ikke føles helt bra. 

Skal du få fremgang med treningen din gjelder det å trene på en måte der det å forebygge skader vektlegges like mye - om ikke mer - enn som alt annet som inngår i din treningsplan. Skadeavbrekk er en av de vanligste årsakene til at fremgangen uteblir eller at motivasjonen faller.  

Så må det sies at skader også er en del av "gamet" når du trener jevnt og trutt over tid. Likevel er det flere ting du kan gjøre for å forebygge skader i størst mulig grad! Mer om det under annonsen.  

Intern annonse:

Å løpe i pratefart

Nysgjerrig på hvilket treningsprogram som passer deg og ditt nivå? Ta vår gratis "selv-test" her - og få oppfølging fra en av våre PT'er

Bryte ned, bygge opp - og fokus på restitusjon, hvile og variasjon

Løping spesifikt og trening generelt handler mye om å bryte ned - for så å bygge opp igjen. Og da er det noen nøkkelfaktorer du bør hensynta. 

Mange går i den klassiske fella ved at de trener for hardt, på for høy intensitet, på for mange økter og over for lang tid. De fleste kan ha nytte av å tenke på at selv toppidrettsutøvere trener rolig og vektlegger lav intensitet på opp til 70-80% av øktene sine. Da sier det seg nesten selv at vi vanlige mosjonister også bør holde oss til samme prinsipper.

Hvile, passiv og aktiv restitusjon og varierte treningsøkter er viktige elementer i våre treningsprogrammer. Spesielt i våre Vintertreningsprogrammer legger vi vekt på basistrening, variasjon og lavere intensitet på mange av øktene. 

Vi har tidligere skrever og snakket mye om SKO-prinsippet - og gjentar det gjerne enda en gang; S'en står for "løp Saktere enn du tror", K'en står for "Kortere enn du tror" og O'en står for "Oftere enn du tror". Veldig enkelt kan man si at det er bedre med 4 stk økter a 4 kilometer pr uke enn 2 stk økter a 8 kilometer..

I alle våre treningsprogrammer - uansett hvilket nivå du er på, og uansett hvilken distanse du trener mot - så får du varierte treningsuker og økter. Vi passer på kroppen din - og vi sikter mot kontiniuitet og fremgang!

Nysgjerrig på å prøve et av våre treningsprogrammer?

Det finnes flere gode argumenter for å følge et av våre nesten 50 treningsprogrammer. Det å forebygge skader er ett av dem. Men vår faglige ekspertise når det kommer til å strukturere treningen, bygge opp treningsprogrammer gjennom ulike faser - og ikke minst vår mangeårige erfaring er enda noen gode argumenter. 

I tillegg får du din egen PT som du kan sparre med online underveis. En støttespiller og en motivator på veien mot det som er nettopp ditt mål.

Her kan du bli medlem av det treningsprogrammet som passer best for deg. Er du usikker på hvilket treningsprogram du skal følge, så kan du svare på noen enkle spørsmål her - og så får du en gratis tilbakemelding via mail fra en av våre PT'er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *